Svenska Alarm grundades av Christofer Eriksson 2009. Tidigare under samma år hade hans mamma haft inbrott vilket inspirerade honom till att starta ett larmbolag.

Med ett smart larm är tanken att du ska vara i centrum. Grundtanken är att du som kund ska få reda på när någonting händer, samt att åtgärder har vidtagits. 2011 blev Svenska Alarm nominerade till Security Award för telefonapplikationen On-Off.

Hemlarm från Svenska Alarm

Svenska Alarm

Med ett hemlarm från Svenska Alarm har du total kontroll över ditt hem. Om någonting händer skickas bilder direkt till din mobil och du kan därefter välja mellan att trycka på falskt larm eller skarpt larm. Om det är skarpt larm, eller om du av någon anledning missar att svara, skickas en väktare ut automatiskt. Hemlarmet är inte direkt uppkopplat till någon larmcentral.

Som kund är du uppkopplad dygnet runt, årets alla dagar. Ett hemlarm från Svenska Alarm innebär att du äger larmet och din månadskostnad är en avbetalning samt kostnad för olika tjänster. Hemlarm med kamera och väktarutryckning kostar för tillfället 249 kr/månaden, hemlarm utan kamera och möjlighet till väktarutryckning ligger på 229 kr/månaden.  Betalningsperioden sträcker sig över 60 månader och sedan betalar man endast 1 500 kr/år för att vara uppkopplad mot larmcentralen. På lång sikt är Svenska Alarm ett av de billigaste alternativen på larmmarknaden idag.

Genom mobilappen kan du även larma av och på.

Utomhuslarm

Komplettera ditt hemlarm med ett utomhuslarm och stoppa tjuven innan inbrottet. En kameradetektor installeras på utsidan av din bostad och skickar eventuella bilder till din mobil. Den högteknologiska kameran filtrerar bort eventuella falsklarm. Utomhuslarmet kan köpas separat eller komplettera ett befintligt larmsystem.

Här kan du läsa mer om Svenska Alarms utomhuslarm.